Victoriana: H τάση της μόδας για φθινόπωρο-χειμώνα

Ρομαντικές σιλουέτες, νοσταλγικά σχέδια και φθαρμένα υφάσματα

Ρομαντικές σιλουέτες, νοσταλγικά σχέδια και φθαρμένα υφάσματα: Οι σχεδιαστές της Laura Ashley εμπνεύσθηκαν από το αρχείο της για να δημιουργήσουν τις εντυπωσιακές νέες κολεξιόν μόδας AW16.

Από το σεμνό ξεκίνημα της στην δεκαετία του 1950 έως την τωρινή της θέση ως μία από τις πιο αγαπημένες lifestyle μάρκες μόδας και οικιακής διακόσμησης και επίπλωσης στον κόσμο, η Laura Ashley είναι γνωστή για την πεμπτουσία της βρετανικής γοητείας και των ευφάνταστων σχεδίων.

Ζευγάρι στη ζωή, οι Μπέρναρντ και Λόρα Άσλεϊ ίδρυσαν την εταιρεία το 1953, όταν άρχισαν να τυπώνουν σε υφάσματα από το τραπέζι της κουζίνας στο διαμέρισμά τους στο Λονδίνο, το brand οικοδομήθηκε πάνω στην πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά να δημιουργεί εξαίσιες κολεξιόν προϊόντων lifestyle, μόδα, διακόσμηση σπιτιού, έπιπλα και αξεσουάρ.

Γεννημένη στην Ουαλία, η Λόρα αγαπούσε όλα τα στοιχεία της Βικτωριανής και της Εδουαρδιανής εποχής, που οδήγησε στις μεγαλύτερου μήκους σιλουέτες και το θηλυκό στυλ που έγιναν το σήμα κατατεθέν της εταιρείας. Παραμένουν σήμερα τόσο επίκαιρα όσο ήταν στη δεκαετία του 1960, όταν η μόδα πέρασε από το μίνι προς το μάξι.

Προς τιμήν αυτής της κληρονομιάς, η σχεδιαστική ομάδα της Laura Ashley αξιοποίησε το αρχείο του οίκου μόδας στην Ουαλία – έναν πολύτιμο θησαυρό χιλιάδων ενδυμάτων, φωτογραφιών, αντικών - ως έμπνευση για τις συλλογές της AW16. Από σχέδια του αρχείου που αναβίωσαν με αγάπη έως τις αναπαραγωγές πρωτότυπων κομματιών, οι συλλογές σηματοδοτούν μια τολμηρή επιστροφή στο υπογραφής Laura Ashley heritage λουκ, επανερμηνευμένο και προσαρμοσμένο στον 21ο αιώνα.

Εμπνευσμένη από τον παρακμιακό ρομαντισμό της βικτωριανής εποχής, η συλλογή Portrait of Laura είναι λαμπερή και αντανακλά το μποέμ πνεύμα της δεκαετίας του 1970. Μπαλούν μανίκια, βολάν και μπλούζες με φιόγκο στο λαιμό, μαζί με κρόσια, δερματίνες και πολυτελή βελούδα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό λουκ.

Σχέδιο με εραλδικό σύμβολο εποχής εμφανίζεται σε διάφορα κομμάτια- κλειδιά όπως μία εντυπωσιακή γραβάτα, ένα μάξι φόρεμα με φιόγκο στο λαιμό και μία μπλούζα με μπαλούν μανίκια. Μία μπλούζα από μετάξι και δαντέλα είναι αναπαραγωγή κομματιού της δεκαετίας του 1970.

Με τη ρομαντική και θηλυκή της αίσθηση, η συλλογή Free Spirit παρέχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ παιχνιδιάρικης διάθεσης και αιθέριας γοητείας. Περιλαμβάνει φαρδιές μπλούζες στις φθινοπωρινές αποχρώσεις της κανέλας και της σκουριάς, βαμβακερά πλεκτά, βρετανικά μάλλινα και faux σουέντ προσθέτουν υφή και δομή.

Ένα εκπληκτικό φλοράλ σιφόν μάξι φόρεμα είναι το κεντρικό κομμάτι της συλλογής, η οποία διαθέτει πληθώρα από συναρπαστικά νέα σχέδια και υφάσματα που παραπέμπουν στην αρχική ταυτότητα και γραφή της Laura Ashley.

Η capsule συλλογή Heirloom αποτελείται από άνετα κομμάτια με πιο χαλαρή αίσθηση. Ουδέτερα χρώματα και ήπια σχέδια χαρακτηρίζουν τη συλλογή που αποτελείται από πλεκτά, ζακέτες και γιλέκα, φούστες σε γραμμή «Α», στενής γραμμής παντελόνια και φουλάρια από μετάξι με τυπωμένα σχέδια.