Πέντε αγαπημένοι Έλληνες σχεδιαστές στο κέντρο της Αθήνας

Ανακαλύψτε μαζί μας ιδιαίτερα κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ με ελληνική… υπογραφή

Μικροί θησαυροί που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αντίστοιχα καταστήματα σε μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Έτσι θα χαρακτηρίζαμε τα καταστήματα που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία εστιάζουν ή ανήκουν σε αγαπημένους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων, ρούχων και αξεσουάρ αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι όταν κάτι γίνεται με αγάπη, μεράκι και πίστη στην ποιότητα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

  • Πριγκιπώ

«Πριγκιπώ» ή αλλιώς το παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα, παίρνει σάρκα και οστά και προσφέρει τα πιο «πριγκιπικά» χειροποίητα, κοσμήματα που έχετε ποτέ ονειρευτεί.

Η Καλομοίρα και η Κέλλυ το 2009 δημιούργησαν το παραμυθένιο brand των ονείρων τους, χωρίς να γνωρίζουν αλλά ούτε και να φαντάζονται την εξέλιξη που θα είχε στο χρόνο, η αρχικά ερασιτεχνική τους ενασχόληση με την αργυροχρυσοχοΐα.

Σήμερα, λοιπόν, το Πριγκιπώ μετρά εκατοντάδες φανατικούς τόσο για τα απλά μοτίβα και τις λιτές γραμμές οι οποίες χαρακτηρίζουν τα κοσμήματά του, όσο και για τις προσιτές τιμές, που θα λέγαμε ότι αποτελούν και το μεγάλο ατού τους.

Με βασική πρώτη ύλη τα μέταλλα όπως ορείχαλκος, ασήμι, χρυσός κ.α., στο εργαστήριο- κατάστημα επί της Κολοκοτρώνη θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε χειροποίητα κοσμήματα τόσο για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, εμπνευσμένα τόσο από τα υλικά όσο και από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν.

Διαβάστε την όμορφη ιστορία του Πριγκιπώ

  • Neon Raum

Δίνοντας χώρο και βήμα στους νέους σχεδιαστές, οι Cat Black (Νταϊάνα Βαρδαξή) και The Dreamer (Σωτήρης Τρέχας) σχεδιαστές με όνειρα και ελπίδες, δημιούργησαν το Neon Raum στο κέντρο της Αθήνας, ένα πολύ ενδιαφέρον concept store στο οποίο προβάλλουν προς το κοινό τόσο τις δικές τους δημιουργίες, όσο και τις προτάσεις άλλων Ελλήνων, κυρίως, ανερχόμενων σχεδιαστών.

Έτσι, στο χώρο του showroom θα βρείτε επιλογές σε εμπνευσμένα ρούχα, κοσμήματα, αντικείμενα για το σπίτι καθώς, επίσης, βιβλία και vintage ρούχα.

Μάθετε περισσότερα για το Neon Raum

  • Forget Me Not

Διακεκριμένο ανάμεσα στα 10 καλύτερα καταστήματα της Αθήνας από τους NY Times, τη Guardian και το Conde Nast Traveler, το Forget Me Not –αν και λειτουργεί από το Μάρτιο του 2014– έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο είδος του και να διαφοροποιηθεί από το "καλούπι" των καταστημάτων με αναμνηστικά και είδη δώρων.

Πρόκειται για ένα διώροφο concept store στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας –επί της πολυσύχναστης Αδριανού στην Πλάκα– που διαθέτει πληθώρα διαφορετικών αντικειμένων, αποκλειστικά ελληνικών.

Από τα είδη δώρων, σουβενίρ (Greece is for Lovers, Studiolav, Sun of a Beach, Koukoutsi) κοσμήματα, είδη μόδας (Ancient Greek Sandals, Angelos Bratis, Zeus and Dione, Join Clothes, Samantha Sotos), βιβλία και τσάντες (Katerina Psoma, Salty Bags, Redo, Candybag), μέχρι τα γυαλιά (Zylo, Deep Shallow Exposition), t-shirts και είδη σπιτιού, ό,τι και να επιλέξετε προέρχεται από Έλληνα σχεδιαστή, αρχιτέκτονα ή γραφίστα (συνολικά περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες συνεργάζονται με τον Φίλιππο, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος) και φέρει μοντέρνες γραμμές, έξυπνο σχεδιασμό και πρωτότυπη σύλληψη.

Πληροφορίες
Αδριανού 100, Πλάκα, τηλ. 210 3253740, fb page: Forget Me Not