Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη 19η Athens Xclusive Designers Week

Η επιστροφή του .LAK, Topshop by Sotris με fashion bloggers στο catwalk και υπέρλαμπρες παρουσίες στο show Kathy Heyndels

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η 19η Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής με πλήθος προσκεκλημένων που παρακολουθήσαν τις επιδείξεις .LAK Lakis Gavalas, Topshop by Sotris και Kathy Heyndels.

H AXDW, επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα της, φιλοξενεί και φέτος προσκεκλημένους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Διεθνείς αγοραστές, φορείς και ΜΜΕ παρακολούθησαν τις επιδείξεις την 1η μέρα των επιδείξεων. Ενδεικτικά αναφέροντας, οι επικεφαλής buyers των The Clothing Lounge, Temporary Showroom, Concept Store Mahat, The Best Dressed Man in the World κ.ά., καθώς και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο όπως την Vogue Italia, το Forbes και πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Την έναρξη της 19ης Εβδομάδας Μόδας έκανε το fashion brand .LAK με την υπογραφή του Λάκη Γαβαλά σε ένα prive show. Ο δημιουργικός Λάκης Γαβαλάς, μετά από 6 χρόνια απουσίας από τα catwalks, εξέπληξε τους καλεσμένους του με ένα ανατρεπτικό show, καθοδηγώντας τους στην κουζίνα του χώρου όπου είχε στηθεί ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο σκηνικό, όπου τα αγόρια του show πρωταγωνίστησαν με ιδιαίτερο styling, τσόκαρα και μπαλάκια του πίνγκ πόνγκ στο στόμα. Η συλλογή .LAK POLO STORIES αποκάλυψε τα στάδια εξέλιξης ενός polo style shirt, ενώ την επίδειξη άνοιξε ως guest ο γνωστός στυλίστας και ο ιδιοκτήτης του Al Showroom στη Μύκονο, Al Giga. Ο κόσμος της μόδας που παρακολούθησε το show έμεινε ενθουσιασμένος από το δημιουργικό come back του ανατρεπτικού Λάκη Γαβαλά.

Ένα μοναδικό show που μας μετέφερε στο Λονδίνο παρουσίασε το fashion brand Topshop by Sotris με highlight την συμμετοχή γνωστών Ελληνίδων fashion bloggers: Η Αλεξάνδρα Δράκου από το Muse Rebelle, η Έλενα Γαλύφα από το Cool Ur Style, η Αγγελική Τάγαρη από το Barefoot Duchess, η Κλαίρη και Βάσια Κοκιοπούλου από το Fashion Has It, η Χρυσάνθη Κουρούπη από το Here C Comes , η Εύα Δραγωνέα από το Jeantonic, η Κατερίνα Καρατσώλη από το Miss Margaret Cruzemark, η Στεφανία Μακροπούλου από το Not For Sale, η Εύα Μίλη από το Talking About F και η Μαριάννα Χατζηγιαννάκη από το The Fashioner έδωσαν το δικό τους στίγμα on catwalk με μοναδικά νεανικά κομμάτια με rock και punk στοιχεία του Λονδρέζικου στυλ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της συλλογής "Body Sculpture" του γνωστού οίκου μόδας Kathy Heyndels. Πρωταγωνίστησαν οι χρυσαφί τόνοι σε λευκά υφάσματα, θηλυκές διαφάνειες, εντυπωσιακές δαντέλες, ιδιαίτερες λεπτομέρειες από δέρμα καθώς και laser cuts ανοίγματα αναδεικνύοντας το γυναικείο σώμα. Την παρουσίαση άνοιξε και έκλεισε με εντυπωσιακές εμφανίσεις η Αγγελική Ηλιάδη ενώ οι αντρικές δημιουργίες του οίκου Giannetos συνόδευσαν την συλλογή του οίκου Kathy Heyndels με τις κλασικές και sur-mesure προτάσεις τους. Στην παρουσίαση συμμετείχαν με guest εμφάνιση ο Κώστας Φραγκολιάς και ο Νίκος Παπαδάκης ο οποίος επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στο catwalk.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 1η ημέρα των επιδείξεων: Βίκυ Χατζηβασιλείου, Κατερίνα Καινούριου, Χριστίνα Παππά, Τζόζεφιν, Χριστίνα Κοντοβά, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μιχάλης Ζαμπίδης, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Βλάσης Χολέβας, Γιώργος Ντάβλας, Χρήστος Νέζος, Φίλιππος Λαχανάς, Διονύσης Κολποδίνος, Δημήτρης Σταματίου, Δημήτρης Παπαθωμάς, Νεφέλη Γεωργαλά, Ιωάννα Κουρμπέλα, Χρυσούλα Καλφοπούλου-Κέρος, Περικλής Κονδυλάτος, Σοφία Παθέκα, Γιώργος Σατσίδης, Κώστας Αλιμπέρτης, Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Έλλη Αγγελιδάκη, Σόφη Πασχάλη, Πηγή Δεβετζή, Εύη Αδάμ, Αννίτα Ναθαναήλ, Νάταλι Θάνου, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Αλεξία Κάτσαρη, Έφη Βακάκη.

Μοναδικά make up looks περιμένουν τις προσκεκλημένες στο χώρο της Erre Due, ενώ η σειρά προϊόντων hair spa Rene Furterer και τα Ilias & Staff, βρίσκονται στην AXDW προσφέροντας μοναδικά tips για υγιή μαλλιά. Το κεντρικό bar της διοργάνωσης δροσίζει τους προσκεκλημένους με δροσιστικούς χυμούς bfresh spitiko σε 3 γεύσεις, ενώ ο καφές Jacobs Flavors δίνει γεύση στα απογεύματα της Εβδομάδας Μόδας. Το «παρών» δίνουν στην Εβδομάδα Μόδας και τα MediΠρίνου, γνωστά για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν.

Οι προσκεκλημένοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το section Xclusive Elements, τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας των 7pm by marina panagiotoulia, Art2wear – Rachil Andreadou, Dristela Handmade Creations, E.T. Creations by Elsa Toli, Elissavet Maurogeni, Miaou Niaou, Treis. Παράλληλα, για όλες τις μέρες της Διοργάνωσης, οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίζουν on the spot, από τις μοντέρνες συλλογές στα showrooms των Funky Buddha και Elmira Begatti.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards. Παράλληλα το κοινό ενημερώνεται για τους σκοπούς του ΜΚΟ Πίστη, έχοντας την ευκαιρία να ενισχύσει το Σύλλογο αγοράζοντας λαμπάδες και αναμνηστικά.

Η Εβδομάδα Μόδας συνεχίζεται σήμερα με τις επιδείξεις Elmira Begatti, Jaroszewska, Tassos Mitropoulos, Gio S., Makis Tselios.