SAG Awards 2016 – Κέιτ Γουίνσλετ: Η πιο κομψή παρουσία της βραδιάς

Στην πλώρη προς τα Όσκαρ αναβίωσε η αγκαλιά του «Τιτανικού». Τα 22α Βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών (SAG) έφεραν κοντά την Ρόουζ και τον Τζακ, επιβεβαίωσαν το φαβορί των Όσκαρ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και ανέδειξαν την Κέιτ Γουίνσλετ ως μια από τις πιο κομψές παρουσίες της βραδιάς.

Η Κέιτ εκτός από την αγκαλιά α λα «Τιτανικός», με τον πρωταγωνιστή του «Revenant» κάλυψε με την παλάμη της -σοκαρισμένη ή εκστασιασμένη- το βαθύ ντεκολτέ της Σούζαν Σάραντον, σε μια από τις πιο viral φωτογραφίες της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Ψήφισε «απλότητα» η 40χρονη ηθοποιός, επιλέγοντας ένα έξοχο βαθυπράσινο Αρμάνι και κέρδισε τις εντυπώσεις μαζί με το «βραβείο» κομψότητας. Αντίθετα στο κόκκινο χαλί των SAG πήραν κάτω από τη βάση ηθοποιοί που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους εμφανίσεις. Τρεις από τις πιο στιλάτες κυρίες του Χόλιγουντ, Τζούλιαν Μουρ, Νικόλ Κίντμαν και Μπρι Λάρσον, ομόφωνα «κέρδισαν» το τίτλο των πιο κακοντυμένων σταρ της βραδιάς.

Όχι όμως η Κέιτ. Όπως αποκαλύπτει η στιλίστρια της, Τσέριλ Κόντε, στους New York Times, η ηθοποιός όταν πρόκειται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι περισσότερο προβλέψιμη «και ξέρει να επιλέξει το ρούχο που την κολακεύει».

Η Κόντε λέει πώς η Γουίνσλετ είναι ίσως ο πιο συνεργάσιμος άνθρωπος του κόσμου και κάποιες φορές ντύνεται μόνη της χωρίς τη βοήθεια στιλίστα, όταν πρέπει να εμφανιστεί σε κάποια εκδήλωση. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα η ηθοποιός-που τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στην ταινία «Steve Jobs»- δεν έβαζε και δεν βάζει πρώτα το κόκκινο χαλί και μετά την υποκριτική, όπως κάνουν κάποια φιντανάκια του Χόλιγουντ.

Ξέρει τι είναι αυτό που της πηγαίνει και ενίοτε επιλέγει δυνατά χρώματα, όπως το μπλε ρουά βραδινό του Ραλφ Λόρεν που φόρεσε στις χρυσές σφαίρες. Η ηθοποιός έχει καλοσχηματισμένα μπράτσα και λεπτή μέση-λέει η στιλίστρια της- οπότε το έξωμο δεν αποτελεί πρόβλημα. Το μαύρο δεν απουσιάζει από τις εμφανίσεις της και μέχρι σήμερα έχει δείξει την προτίμηση της σε σχεδιαστές όπως Μπάτζλι Μίσκα, Ρολάν Μουρέ, Ατζεντίν Αλάια και Αλεξάντερ ΜακΚουίν.