Βρετανικά Βραβεία Μόδας με διάκριση της Ελληνίδας Μαίρη Κατράντζου

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο Τζ. Γ. Άντερσον και ο οίκος Έρντεμ ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων Μόδας της Μεγάλης Βρετανίας για το 2015.

Την παράσταση έκλεψε η νίκη του Άντερσον ως ο σχεδιαστής της χρονιάς τόσο στα ανδρικά όσα και στα γυναικεία ρούχα.
Ο Καρλ Λάγκερφελντ, φεύγοντας πήρε μαζί του στο σπίτι το Outstanding Achievement βραβείο, για την εδώ και δεκαετίες προσφορά του στη βιομηχανία της μόδας, ενώ ο Ερντέμ Μοράλιογλου τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρυτή Σχεδιαστή για τον ομώνυμο οίκο.

Από την άλλη η Lady Gaga πήρε για λογαριασμό του στενού της φίλου Τομ Φορντ «Red Carpet», ενώ ο Ολιβιέρ Ρουστέινγκ παρέλαβε για τη στενή του φίλη Ζουρντάν Νταμ το βραβείο «Μοντέλο της Χρονιάς».

Το highlight της βραδιάς ήταν ωστόσο, όταν η Τζοάνα Λάμλεϊ και η Τζένιφερ Σάουντερς ανέβηκαν στη σκηνή ως Πάτσι και Εντίνα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα Absolutely Fabulous, παρουσιάζοντας το βραβείο «Εμπορικό Σήμα της Χρονιάς» που απέσπασε ο οίκος Stella McCartney.

Ανάμεσα σε αυτούς που διακρίθηκαν στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας είναι και η Ελληνίδα, Μαίρη Κατράντζου που έλαβε το βραβείο Νεοσύστατης Σχεδιαστικής Εταιρείας, και ο σχεδιαστής της Burberry, Κρίστοφερ Μπέιλι, που πήρε το βραβείο δημιουργικής καμπάνιας.