Ωδή στη διαφορετικότητα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι έσπασε τα στερεότυπα των ψηλών, αδύνατων μοντέλων, καθώς τις εντυπώσεις έκλεψαν αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι μικρόσωμες γυναίκες.

Μοναδικό κριτήριο για να συμμετάσχει μία κοπέλα σε αυτήν την ιδιαίτερη επίδειξη ρούχων του οίκου Creative Business House ήταν το ύψος της να μην ξεπερνά τα 1,30 μέτρα.

Η πρωτοποριακή επίδειξη μόδας διοργανώθηκε από την γαλλική οργάνωση Donnons-leur une Chance (Ας τους Δώσουμε μια Ευκαιρία).

Η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το Dwarf Fashion Show, όπως ονομάζεται, ήταν τον περσινό Σεπτέμβριο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, ενώ τον περασμένο χειμώνα έγινε το δεύτερο ντεφιλέ στη Νέα Υόρκη. Το επόμενο ντεφιλέ των μικροκαμωμένων γυναικών θα γίνει το 2016 στο Τόκιο.

Το μοντέλο Έμμα από τη Γαλλία δήλωσε για την διοργάνωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στόχος είναι «να αλλάξει η ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για μας και επειδή μου αρέσει η μόδα ήθελα να είμαι στην πασαρέλα» και πρόσθεσε ότι «αυτό θα μπορούσε να δώσει ιδέες στους σχεδιαστές για πώς να φτιάχνουν ρούχα για μας».

Σε μία αίθουσα του υπουργείου Πολιτισμού, η Κριστίν, η Οφελί, η Έμμα, η Ελέν, η Μελίσα και η Ισμάν παρουσίασαν τις δημιουργίες με αυτοπεποίθηση, αλλά και χιούμορ αφού πόζαραν με χάρη μπροστά στους φωτογράφους και τις κάμερες.

Η 16χρονη Λούσι από το Λονδίνο έκλεισε την επίδειξη φορώντας νυφικό, όπως επιτάσσουν οι «νόμοι» των επιδείξεων μόδας.