Πολιτικός θήλασε το μωρό της μέσα στη Βουλή

«Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή» έγραψε η ίδια στο Facebook

Η γερουσιαστής Larissa Waters είναι η πρώτη πολιτικός που θήλασε το μωρό της στη βουλή της Αυστραλίας και η φωτογραφία της κάνει από νωρίς το πρωί το γύρο του διαδικτύου. Η πολιτικός από το κόμμα των Πρασίνων, έβαλε στο στήθος της τη δύο μηνών κόρη της, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας ακολούθησε το παράδειγμα της Γερουσίας επιτρέποντας το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.

«Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή» έγραψε η Waters στο Facebook. «Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων».

Η γερουσιαστής Katy Gallagher τόνισε πως άξιζε να σταθεί κανείς στη στιγμή αυτή. «Οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Sky News Australia. «Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό».

Μέχρι πέρσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο μέσα στα γραφεία του κοινοβουλίου ή τους κοινόχρηστους χώρους. Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.