Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις της ερωμένης του ναζί

Η Τσέχα ηθοποιός και ερωμένη του υπουργού Προπαγάνδας του Γ´ Ράιχ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, κέρδισε τον πρώτο κινηματογραφικό της ρόλο σε μια τσεχική ταινία σε ηλικία 17 χρόνων. Λίγο καιρό μετά εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο όπου άρχισε να βγαίνει με τον ηθοποιό Γκούσταβ Φρόλιχ με τον οποίο συμπρωταγωνίστησαν σε αρκετές ταινίες. Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στη γερμανική ταινία "Barcarole" το 1935, δέχθηκε πολλές προτάσεις από το Χόλιγουντ, τις οποίες απέρριψε, ωστόσο αργότερα όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Γλυκόπικρες αναμνήσεις", το μετάνιωσε καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει "θα μπορούσα να είμαι τόσο διάσημη όσο η Μάρλεν Ντίτριχ".

Μετά τον αρραβώνα της με Φρόλιχ μετακόμισαν στο καινούργιο τους σπίτι σε ένα προάστιο του Βερολίνου, πολύ κοντά στο σπίτι του υπουργού Προπαγάνδας του Γ´ Ράιχ, Γιόζεφ Γκαίμπελς. Το 1936 γνωρίστηκαν και για τα επόμενα δύο χρόνια είχαν ερωτική σχέση μέχρι που τους ανακάλυψε η σύζυγος του Γκαίμπελς, Μάγδα, η οποία όχι μόνο ζήτησε από το σύζυγό της να τερματίσει τη σχέση του με τη Μπαάροβα αλλά πήγε και μίλησε στον Χίλτερ, ο οποίος τη συμπαθούσε ιδιαιτέρως. Εκείνος στις 16 Αυγούστου του 1938 τον κάλεσε στο γραφείο του και απαίτησε να δώσει τέλος στη σχέση του με τη Μπαάροβα. Λίγες ημέρες μετά με εντολή του Χίτλερ η Μπαάροβα απελάθηκε ενώ οι ταινίες που είχε πρωταγωνιστήσει απαγορεύτηκαν.

Η Μπαάροβα επέστρεψε στην Τσεχία και το 1939 ακολούθησε η φυγή της στην Ιταλία όταν τα γερμανικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα, όπου έμεινε μέχρι το 1945 οπότε ξαναγύρισε στην πατρίδα της.