Η λαμπρή καριέρα, η απώλεια και το τραγικό τέλος

Η Σνάιντερ φωτογραφίζεται με τη συμπρωταγωνίστρια της Μελίνα Μερκούρη και το σκηνοθέτη της ταινίας "10:30 P.M. Summer", Ζυλ Ντασέν. Η καριέρα της ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '50 σε ηλικία 15 χρόνων και απογειώθηκε χάρη στο ρόλο της πριγκίπισσας Σίσσυς που υποδύθηκε το 1955, το 1956 και το 1957.

Το 1958 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Christine" ερωτεύτηκε τον Αλέν Ντελόν και αποφάσισε να τον ακολουθήσει στη Γαλλία. Άρχισε να συνεργάζεται με τους κορυφαίους σκηνοθέτες εκείνης της εποχής ενώ ο Ντελόν τη σύστησε στο Λουκίνο Βισκόντι, ο οποίος το 1961 της έδωσε το ρόλο της Annabella στο θεατρικό έργο του John Ford "Tis Pity She's a Whore" και της Pupe στην ταινία του "Boccaccio '70". Έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Χόλιγουντ και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 συνέχισε να εργάζεται στη Γαλλία κερδίζοντας δύο υποψηφιότητες για Cesar. Το 1974 για την ταινία "The gritty That Most Important Thing: Love" και πέντε χρόνια αργότερα για την ταινία "A Simple Story".

Ο Αλέν και η Ρόμι το 1963 αποφάσισαν να χωρίσουν ωστόσο παρέμειναν καλοί φίλοι και συνέχισαν να εμφανίζονται μαζί σε ταινίες όπως στις "La Piscine" το 1968 και "The Assassination of Trotsky" το 1972. Το 1966 παντρεύτηκε το Γερμανό σκηνοθέτη και ηθοποιό Harry Meyen, με τον οποίο λίγο καιρό μετά τον ερχομό του γιου τους αποφάσισαν να χωρίσουν ενώ το 1975 παντρεύτηκε τον προσωπικό της γραμματέα Daniel Biasini και δύο χρόνια μετά ήρθε στον κόσμο η κόρη της, Sarah Magdalena.

Το 1981 ο γιος της "έφυγε" σε ηλικία 14 χρόνων, όταν παίζοντας στο φράχτη του σπιτιού των γονέων του πατριού του, έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Έκτοτε η Σνάιντερ άρχισε το ποτό, μέχρι τις 29 Μαΐου του 1982 που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι αυτοκτόνησε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και υπνωτικών χαπιών, μετά από τη νεκροψία όμως προέκυψε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε καρδιακή ανακοπή.