Η αγαπημένη του Ηρακλή

Η Σύλβα Κοσκινού, όπως είναι το όνομα της στα ελληνικά, παραμένει μέχρι σήμερα γνωστή για το ρόλο της Ιόλης στις ταινίες "Hercules" το 1958 και "Hercules Unchained" το 1960, με το Στιβ Ριβς.

Στην εφηβεία της, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, άφησε πίσω της το Ζάγκρεμπ και μετακόμισε στην Ιταλία για να ζήσει με την αδελφή της, η οποία ήταν παντρεμένη με Ιταλό. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης και άρχισε να εργάζεται ως φωτομοντέλο, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50 που έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη. Από το 1960 διατηρούσε δεσμό με τον παραγωγό Raimondo Castelli, ο οποίος ήταν παντρεμένος και η γυναίκα του δεν του έδινε διαζύγιο. Το 1967 αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στο Μεξικό ωστόσο ο γάμος τους δεν αναγνωρίστηκε ποτέ στην Ιταλία.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του '60 ακούστηκαν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για εκείνη όταν φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη για την ιταλική έκδοση του περιοδικού Playboy, ενώ το 1969 ακολούθησε η γυμνή σκηνή στην ταινία "L'assoluto naturale" του Mauro Bolognini. Η Κοσκινά έφυγε από τη ζωή το 1994 σε ηλικία 61 χρόνων από καρκίνο του μαστού.