Η καταπιεστική μητέρα, ο αλκοολισμός και η απόπειρα αυτοκτονίας

Η αμερικανίδα ηθοποιός φτιάχνει τα μαλλιά της λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας "The Cincinnati Kid". Η Γουέλντ ξεκίνησε από παιδί να εργάζεται ως μοντέλο, σε ηλικία 12 χρόνων κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στην τηλεόραση και ακολούθησε η ταινία του Alfred Hitchcock "The Wrong Man".

Οι πιέσεις της μητέρας της για να επικεντρωθεί στην καριέρα της την οδήγησαν σε ένα νευρικό κλονισμό στην ηλικία των εννέα και τον αλκοολισμό και μια απόπειρα αυτοκτονίας στα δώδεκα. Στην εφηβεία της υπήρξαν αρκετές συγκρούσεις με τη μητέρα της λόγω των σχέσεων που έκανε με πολύ μεγαλύτερους άνδρες, όπως ο ηθοποιός John Ireland, ωστόσο εκείνη της ξεκαθάρισε πως εάν δεν την άφηνε ήσυχη, θα σταματούσε να είναι ηθοποιός, που σήμαινε ότι δε θα της ξαναέδινε χρήματα.

Η Γουέλντ, από τη ζωή της οποίας πέρασε και ο Elvis Presley, το 1960 κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την πιο πολλά υποσχόμενη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιό και τις επόμενες δεκαετίες "έχτισε" την καριέρα της παίζοντας δραματικούς ρόλους. Το 1972 κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία "Play It As It Lays", το 1978 ακολούθησε μια για Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία "Looking for Mr. Goodbar", το 1983 για Emmy για την ταινία "The Winter of Our Discontent" και ένα χρόνο μετά για BAFTA για την ταινία "Once Upon a Time in America".