Η star της Disney μεγάλωσε…

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 9 χρόνων στη δημοφιλή παιδική σειρά "Barney & Friends" και σύντομα εξελίχθηκε στη star της Disney. H Selena Gomez δεν έμεινε όμως μόνο εκεί…Μπήκε στη μουσική βιομηχανία, με τα τραγούδια της να βρίσκονται στις πιο υψηλές θέσεις των charts, αφήνοντας πίσω της μεγάλα ονόματα.

Η Selena Marie Gomez γεννήθηκε στο Grand Prairie του Texas τον Ιούλιο του 1992. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2001 σε ηλικία 9 χρόνων όταν τραγούδησε για τη δημοφιλή παιδική σειρά "Barney & Friends". Παρέμεινε στη σειρά για τα επόμενα δυο χρόνια ενώ παράλληλα πήγαινε από οντισιόν σε οντισιόν προκειμένου να κερδίσει ένα ρόλο στη μεγάλη οθόνη, χωρίς όμως επιτυχία. Το 2003 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Spy Kids 3-D: Game Over" και το 2005 ακολούθησε η ταινία "Texas Ranger: Trial by Fire". Το 2006 υποδύθηκε την Emily Grace Garcia στην τηλεταινία "Brain Zapped" και κέρδισε τον πρώτο της μεγάλο ρόλο, όταν πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο της σειράς του Disney Channel "The Suite Life of Zack and Cody" ενώ την επόμενη χρονιά υποδύθηκε την κακιά Mikayla στη σειρά "Hannah Montana".

Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 2007 στη σειρά "Wizards of Waverly Place" του Disney Channel, το 2008 έδωσε τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Horton Hears a Who!" και αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία "Another Cinderella Story".

Μετά την εμφάνισή της σε ακόμα δύο ταινίες του Disney Channel, στις 'Princess Protection Program" και 'Wizards of Waverly Place: The Movie", το 2012 έδωσε τη φωνή της στην ταινία "Hotel Transylvania" και το 2013 εμφανίστηκε στις ταινίες "Spring Breakers", "Aftershock" και "Getaway". Φέτος, εμφανίστηκε στο "Rudderless", το οποίο προβλήθηκε στο Sundance Film Festival και σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει στην Αμερική η επόμενη ταινία της με τίτλο "Behaving Badly".

Παράλληλα με την καριέρα της στον κινηματογράφο, η Selena ασχολήθηκε και με τη μουσική. Ερμήνευσε αρκετά τραγούδια που ακούστηκαν σε ταινίες και σειρές που πρωταγωνίστησε και το 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Hollywood Records. Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της δουλειά με το συγκρότημα Selena Gomez & the Scene με τίτλο "Kiss and Tell" και ακολούθησαν τα albums "A year without rain" το 2010 και "When the sun goes down" το 2011 ενώ τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο solo album της με τίτλο "Stars Dance".

Η Gomez, η οποία στις αρχές Ιανουαρίου αποκάλυψε ότι από το 2012 παλεύει με μία αυτοάνοση ασθένεια, το Λύκο, το 2008 διατηρούσε δεσμό με το Nick Jonas από τους Jonas Brothers και μετά από μια σύντομη σχέση με τον Taylor Lautner, το 2011 μπήκε στη ζωή της ο pop τραγουδιστής Justin Bieber, με τον οποίο ήταν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια.