Ταραμάς: Συνταγή για μους

Καθώς πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα δημοσιεύουμε ξανά μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές μας από το 2013.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ :

100 γρ. λευκός ταραμάς
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
350 ml καλό σπορέλαιο
50 ml απαλό ελαιόλαδο
100-120 ml μεταλικό νερό
Πιπέρι λευκό
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζετε σε μπλέντερ τον ταραμά με όλα τα υλικά εκτος απο τον άνηθο, και χτυπάτε μεχρι να δέσει ο ταραμάς. Στο τέλος, βάζετε μέσα και τον άνηθο και ανακατεύετε.
 
Το μείγμα γίνεται πολύ σφιχτό και ρίχνετε παγωμένο νερό και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει μια απαλή αλοιφή.
Προσθέστε λίγο άσπρο πιπέρι για να τον κάνετε πιο πικάντικο.
 
Τον βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρετε πάνω σε βραστές πατάτες και πασπαλίζετε με άνηθο ή σαν ντιπάκι με τη λαγάνα.