Συνταγή για πουρέ γλυκοπατάτας με τσένταρ

Με έντονο άρωμα και γεύση για όλες τις ώρες

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Εκτύπωση
Συνταγή για πουρέ γλυκοπατάτας με τσένταρ

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ Εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

8 γλυκοπατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο
1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
1 κούπα τυρί τσένταρ (250 γραμμάρια)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά - σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί τσένταρ θρυμματισμένο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.