Proper fish and chips

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 15΄

 

Υλικά

1 φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο

 

Για το χυλό

300 γρ. αλεύρι

1 σφηνάκι βότκα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

Μπύρα

100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο

 

Για τα chips

4 πατάτες ψημένες ολόκληρες στο φούρνο

 

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Αλάτι, πιπέρι 

 

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε το χυλό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε μπολ, εκτός από το μπαγιάτικο ψωμί και ανακατεύουμε.

  • Φτιάχνουμε τα chips. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις διατηρούμε ζεστές.

  • Ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο. Κόβουμε σε κομμάτια, βουτάμε στο χυλό, κυλάμε στο μπαγιάτικο ψωμί και τηγανίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.

  • Σερβίρουμε.