Αρνί μπούτι γεμιστό με φέτα και μυρωδικά

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30΄

 

Υλικά

 

1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο χωρίς το κόκκαλο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Αλάτι, πιπέρι

250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Χυμό ενός λεμονιού

1 φλιτζάνι ζεστό νερό 

 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας καλά. Τρίβουμε όλες τις μεριές του με μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, αλάτι και πιπέρι.

  2. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και το χυμό ενός λεμονιού.

  3. Βάζουμε το μίγμα αυτό στο κενό που έχει το κρέας από το κόκαλο. Τυλίγουμε το μπουτάκι το δένουμε με ένα σπάγκο και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

  4. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές.

  5. Τοποθετούμε το μπούτι αφού το θωρακίσουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι νερό στο προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

  6. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τον σπάγκο και το κόβουμε το σε μερίδες όπως ένα ρολό.

  7. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές, ρύζι κλπ.