Πάσχα: Πώς να διαλέξετε το σωστό αρνί και πώς να το ψήσετε

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι

Ενόψει των ημερών του Πάσχα καλό είναι να γνωρίζετε κάποια βασικά βήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για να διαλέξετε σωστά το κρέας που θα σερβίρετε στο τραπέζι σας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα το ψήσετε. 

Στη συνέχεια μπορείτε να δέιτε μερικές βασικές οδηγίες που θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη και πιο εύκολη την ημέρα του Πάσχα.

Πώς να διαλέξετε προσεκτικά το αρνί σας

Το ζώο που θα διαλέξετε πρέπει να είναι ελαφρώς κόκκινο και τα κόκαλά του να είναι λίγο ροζέ παρά κάτασπρα. Η γεύση του αρνιού διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και τη διατροφή που είχε. Τα νεότερα αρνιά έχουν πιο λευκό λίπος και είναι πιο τρυφερά και με πιο ελαφριά-ήπια γεύση, ενώ τα μεγαλύτερα έχουν πιο σκούρο λίπος και η γεύση τους είναι πιο ήπια.

Το λίπος του ζώου και τι να προσέχετε

Το αρνί έχει από τη φύση του πιο πολύ λίπος από τα άλλα ζώα, γι’ αυτό βγάλτε προσεκτικά ένα μέρος του πριν το βάλετε στο grill, για να αποφύγετε αναφλέξεις. Μετά το μαγείρεμά του απομακρύνετε το εξωτερικό λίπος πριν το σερβίρετε. Έχει ήδη κάνει τη δουλειά του δίνοντας γεύση στο κρέας σας.

Μην αφήσετε τα παϊδάκια εκτεθειμένα στη φωτιά

Όταν ψήνετε παϊδάκια αρνιού, καλύψτε με αλουμινόχαρτο τα κόκαλα, για να αποφύγετε το κάψιμό τους, αλλά και για καλύτερη γεύση τοποθετήστε τα παϊδάκια στο πλάι για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια στη σχάρα.

Σερβίρετε το κρέας ζεστό

Το λίπος του αρνιού γίνεται λιγότερο γευστικό όσο παγώνει. Γι’ αυτό σερβίρετε το αρνί όσο πιο ζεστό γίνεται. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο, έχετε τα πιάτα σας ζεσταμένα και αποφύγετε να σερβίρετε παγωμένο νερό στο γεύμα σας.