Πώς χρησιμοποιούμε το πορτοκάλι στη μαγειρική

Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα.

Είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική αλλά και τη μαγειρική.

Εκτός από τα γλυκά με το χυμό αλλά και με τη φλούδα του αρωματίζουμε τα φαγητά. Μπορεί να προσθέσει σημαντική γεύση και άρωμα στις σάλτσες των φαγητών στη σωστή ποσότητα.

Μπορείτε να το δοκιμάστε σε βινεγκρέτ σαλάτας, αλλά και να δώσετε ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση με το ξύσμα του στις πατάτες στο φούρνο, στο κοτόπουλο και στο χοιρινό.