Guacamole: Τρία tip για μια εξωτική σάλτσα

Από το Γιώργο Παπακώστα

Όταν φτιάχνετε guacamole πρέπει τα avocado σας να είναι μαλακά. Αν είναι σκληρά, βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα. Σε 24 ώρες τα avocado θα είναι ώριμα…

Για την guacamole θα χρειαστείτε επίσης ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού το κόψετε λοιπόν, ξεπλύντε το με κρύο νερό και στεγνώστε το πριν το χρησιμοποιήσετε. Η guacamole σας θα κρατήσει για 1-2 μέρες παραπάνω χωρίς να αλλάξει η γεύση της.

Όταν κόψετε τα avocado μην πετάξετε τα κουκούτσια. Αν βάλετε ένα κουκούτσι μέσα στην έτοιμη guacamole θα αργήσει να οξειδωθεί και να αλλάξει χρώμα και γεύση.