Παράξενα (και αηδιαστικά) φαγητά από διάφορα μέρη του κόσμου

De gustibus non est disputandum ή (επί το ελληνικόν) περί ορέξεως… Ίσως να είναι θέμα γούστου αλλά πράγματι, αυτό που ένας λαός θεωρεί εκλεκτό έδεσμα, κάποιοι άλλοι λαοί το θεωρούν επιεικώς ακατανόητο.

Παρακάτω θα δείτε κάποια φαγητά που στη χώρα που τα τρώνε τα θεωρούν εξαιρετικά εδέσματα αλλά οι άνθρωποι από άλλες χώρες τα θεωρούν παράξενα ή και αηδιαστικά:

Γαλλία – Τυρί Mimolette

Το τυρί αυτό περιέχει μικροσκοπικά ζωύφια που βοηθούν τη ζύμωση και ενισχύουν τη… γεύση του τυριού. Για να πάρει τη χαρακτηριστική γεύση του, το τυρί πρέπει να ζυμωθεί με τα ζωύφια για 6 έως 18 μήνες!

Μεξικό – Huitlacoche ή αλλιώς Καλαμπόκι με μύκητες

Το καλαμπόκι καλλιεργείται στο Μεξικό εδώ και 7.000 χρόνια. Και βεβαίως οι ντόπιοι το τρώνε σε άπειρες παραλλαγές. Μια από αυτές είναι το huitlacoche, δηλαδή ένα καλαμπόκι με μύκητες! Οι καλλιέργειες μπολιάζονται με ένα είδος μύκητα που μοιάζει με μανιτάρι. Συνοδεύεται με quesadillas…

Νοτιοανατολική Ασία - Μπαλούτ

Πολλοί λαοί τρώνε αυγά για πρωινό. Αλλά στη νοτιοανατολική Ασία τρώνε ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο: το μπαλούτ! Δηλαδή έμβρυα πάπιας σερβιρισμένα μέσα στο αυγό τους. Το μπαλούτ βράζεται και συνοδεύεται με ξύδι, πιπεριές τσίλι, κρεμμύδια και αλάτι…

Φινλανδία – Το δηλητηριώδες μανιτάρι μορέλ

Πρόκειται για ένα δηλητηριώδες είδος μανιταριού, που όμως οι Φινλανδοί θεωρούν σπουδαία σπεσιαλιτέ. Μάλιστα λένε ότι η γεύση του μοιάζει με σιρόπι! Πριν το καταναλώσουν ακολουθούν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής, για να αφαιρέσουν τις δηλητηριώδεις τοξίνες του μύκητα: το αποξηραίνουν και στη συνέχεια το σωτάρουν τουλάχιστον δυο φορές.

Παρά την προσεκτική προετοιμασία, δεν είναι λίγοι οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί εξαιτίας της κατανάλωσης του.

ΗΠΑ – Τα στρείδια Rocky Mountain

Καμία σχέση με τα γνωστά θαλασσινά! Το πιάτο με την ονομασία στρείδια Rocky Mountain, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με βάση τα αμελέτητα βοοειδών. Είναι μια σπεσιαλιτέ που αγαπούν οι ντόπιοι, είναι κάτι σαν τα δικά μας λουκάνικα και τρώγονται πολύ τηγανισμένα!

Ινδία – Τσαπράχ

Τα chutneys είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά μέρη του κόσμου. Αλλά στην κεντρική Ινδία έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο chutney, που είναι γνωστό με την ονομασία τσαπράχ. Και τι είναι; Chutney από κόκκινα μυρμήγκια και τα αυγά τους!

Βενεζουέλα – Γλυκό του κουταλιού… όσπρια

Δεν είναι τόσο περίεργο το φαγητό καθαυτό, όσο το πώς μαγειρεύεται. Είναι όσπρια (μαύρα φασόλια, φακές κλπ) μαγειρεμένα με ζάχαρη, πολλή ζάχαρη, πάρα πολλή ζάχαρη!

Και όπως λένε και οι ντόπιοι: αν δεν έχει ζάχαρη, δεν είναι από τη Βενεζουέλα.

Αγγλία – Marmite

Είναι ένα πιάτο "Love it or Hate it" (που ή το λατρεύεις ή το μισείς). Συμπυκνωμένη μαγιά μπύρας, με πολύ αλάτι και γεύση ουμάμι.

Πηγή Quora