Σπιτικά μπουγατσάκια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ :

Κρέμα:

1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. Νισεστέ
8 κρόκοι αυγών
Βανίλια για άρωμα
 

Φύλλο:

500 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο γάλακτος
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης.
 
Παράλληλα, χτυπάμε σε μπασίνα (μεταλλική λεκάνη) τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν ελαφρά και μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το νισεστέ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα (σε περίπτωση, που προκύψει ένα πολύ σφιχτό μείγμα, προσθέτουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας, έτσι ώστε να το αραιώσουμε).
 
Μόλις πάρει βράση το γάλα, το προσθέτουμε λίγο-λίγο στην μπασίνα, ανακατεύοντας συνεχώς με fouet (αυγοδάρτη) κι εν συνεχεία ξανατοποθετούμε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
 
Ανακατεύουμε συνεχώς και παντού με fouet και αφαιρούμε αμέσως μόλις σκάσει, δηλαδή δούμε μεγάλες φουσκάλες από το βρασμό να βγαίνουν απο το μείγμα.
Αφηνουμε να κρυώσει.
Eτοιμάζουμε ατομικές μερίδες.
Βουτυρώνουμε ένα-ένα φύλλο κρούστας, γεμίζουμε με μια κουταλιά μείγμα και τυλίγουμε σε σχήμα σαν φλογέρες.
Ψήνουμε στους 170°C για 20-30 λεπτά.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή τις αφήνουμε ολόκληρες και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.