Ένα αισθησιακό και ώριμο κρασί με άρωμα βατόμουρο

Δώστε άρωμα βατόμουρου και δροσερή νότα στα κρασιά σας για μεγαλύτερη απόλαυση!

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα
1/2 λεμόνι, χυμός
1 λίτρο νερό
1 κρασί λευκό ή ερυθρό ξυρό
600 γραμμάρια βατόμουρα
300 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα βατόμουρα και τα καλύπτετε με την ψιλή ζάχαρη να πάει παντού και ανακατεύετε.

Κατόπιν περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τέλος σκεπάζετε με το νερό. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά κι αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μαλακώσουν τα φρούτα και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Ρίχνετε το μάτι στο χαμηλό και σιγοβράζετε το μείγμα για 7 λεπτά, μέχρι τα βατόμουρα να αρχίσουν να λιώνουν.

Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Περνάτε την υγρή μαρμελάδα από μεγάλο σουρωτήρι, πατώντας τα φρούτα ελαφρώς με τα χέρια. Θα πρέπει τα βατόμουρα να έχουν μαλακώσει τόσο, ώστε να περνάνε μέσα από τη σίτα και να μένουν πίσω μόνο τα σπόρια.

Αφού πέσει τελείως η θερμοκρασία, μεταφέρετε το περιεχόμενο σε γυάλινο μπουκάλι και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για να σερβίρετε, αφού έχει κρυώσει πραγματικά ο χυμός, γεμίζετε ένα ποτήρι το 1/3 ή μέχρι τη μέση ή όσο γλυκό θέλω το αναψυκτικό μου και το αναμειγνύετε με λευκό ή κόκκινο ξυρό κρασί.

Έτσι θα ενωθούν επιτυχώς τα αρώματα και τα μπαχάρια και θα έχτε ένα ποτό με γεύση βατόμουρου.

Διαφορετικά μπορείτε το μείγμα βατόμουρου να το διαλύσετε με το κρασί και να το απολαμβάνετε κάθε φορά που θα θέλετε κρασί!

Δείτε περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr