Ένα πιάτο με ολόφρεσκα λαχανικά εποχής: Σαλάτα με αβοκάντο και καρότο

Ένα διαιτητικό γεύμα που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με κρέας ή ψάρι

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 αβοκάντο
Λίγη ρόκα
1 πορτοκάλι
1 καρότο τριμμένο
1 αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι, το στύβουμε και χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.

Τοποθετούμε τη ρόκα, το καρότο, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr