Αυγά με γιαούρτι

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

8 φρέσκα αυγά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι
500 γραμμάρια γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάτε με πιρούνι το γιαούρτι μαζί με το αλάτι. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου κοπανισμένες και ανακατεύετε. Γεμίστε ένα μεγάλο σκεύος ως τα ¾ του με νερό. Βάζετε μέσα το αλάτι και το ξίδι και αφήνετε να βράσουν.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σπάτε κάθε αυγό πρώτα σε μικρό πιατάκι και μετά το αφήνετε να γλιστρήσει στο νερό που βράζετε με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά, να μην σπάσουν.

Τα αφήνετε να στραγγίξουν και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα αυγά. Τα τακτοποιείτε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με το γιαούρτι.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι, ώσπου να αφρίσει.

Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι.

Περιχύνετε το γιαούρτι και τα αυγά με το μείγμα του βουτύρου και του κόκκινου πιπεριού και σερβίρετε αμέσως!

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr