Βελουτέ σούπα λαχανικών

Από το Γιάννη Λιάκου

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να αρχίσουν να κολλάνε χοντροκομμένα καρότα, σέλλερυ, ένα κρεμμύδι, δύο κολοκύθια, άσπρα μανιτάρια, τριμμένο τζίντζερ και τρεις πατάτες.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε δύο σφηνάκια μηλόξυδο, ξύσμα από πορτοκάλι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά μας.

Σιγοβράζουμε για 45' και προσθέτουμε λίγο κρόκο Κοζάνης, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο στο τέλος. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ και σερβίρουμε.

Tip: Προσθέστε αν έχετε λίγη γλυκιά κολοκύθα και κάστανα.

Tip: Κρατήστε τη συνταγή γιατί αν αφαιρέσετε τις πατάτες έχετε έναν πολύ καλό ζωμό λαχανικών.