Κους κους καρμπονάρα

Από το Γιάννη Λιάκου

Αντικαθιστούμε το ή σπαγγέτι με κους κους, μέτριο κατά προτίμηση και το βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό για 10'.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε καλά καπνιστή χοιρινή πανσέτα κομμένη σε κύβους και αφού ροδίσει σβήνουμε με νερό από τα ζυμαρικά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 κρόκους αυγών με 200γρ. παρμεζάνα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

Παίρνουμε το κους κους που έχει βράσει και χωρίς να το στραγγίσουμε το ρίχνουμε στο τηγάνι μας με λίγα υγρά από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την χοιρινή πανσέτα χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα.

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας που έχουμε ήδη φτιάξει ανακατεύονατς καλά.

Σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και για πιο ιδιαίτερους ουρανίσκους με γλυκιά πάπρικα.