Μοσχαρίσιο burger του εργένη

Από το Γιάννη Λιάκου

Εκτέλεση :

Παίρνουμε 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά από στήθος με το λίπος του, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη γλυκιά πάπρικα ή καυτερή. Πλάθουμε δυνατά για 5 λεπτά. Προσοχή στον κιμά δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο και σχηματίζουμε ένα μπιφτέκι όσο γίνεται πιο λεπτό.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το μπιφτέκι. Γυρνάμε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Μόλις ψηθεί και ροδίσει το βγάζουμε. Αν το θέλουμε καλοψημένο καπακώνουμε το τηγάνι με ένα άλλο τηγάνι για να κρατήσει τους χυμούς του.

Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε 2 φέτες ντομάτα και μία ροδέλα κρεμμύδια. Σε ψωμάκι του burger βάζουμε μία κουταλιά μαγιονέζα, το μπιφτέκι, μία φέτα τυριού (κατά προτίμηση cheddar), το κρεμμύδι, την ντομάτα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 2 λεπτά. Το burger είναι έτοιμο.

Tip: Όσο πιο παχύς είναι ο κιμάς τόσο πιο εύγεστο και συμπαγές θα βγει το burger. Αν θέλετε προσθέτετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας όπως ΒΒQ ή πιπεριές chilli ή Halapenios.