Πώς να φτιάξετε χειμωνιάτικο ψωμί

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 40 λεπτά

Για 8-10 άτομα

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. μέλι
100 γρ. λευκή η μαύρη κρυσταλική ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο
½ φλιτ. χυμό πορτοκάλι (περίπου 3 πορτοκάλια)
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρησεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Λίγη βανίλια για άρωμα
1 ½ κ.γ. five spices (μείγμα μπαχαρικών με αστεροειδή γλυκάνισο, τζίντζερ, μάραθο,
πιπέρι και κανέλα, που θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή μαγαζιά με ασιατικά
προϊόντα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε σε μια λαδωμένη αντικολλητική φόρμα.

Ψήνετε για 40 λεπτά.

Το news.gr σας θυμίζει τις συνταγές, τις συμβουλές και τα μυστικά που εσείς αγαπήσατε! Για τις επόμενες μέρες οι πλέον διαβασμένες και αγαπημένες συνταγές και συμβουλές του news έρχονται ξανά στην επικαιρότητα!

*Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου