Χοιρινό φιλέτο “ψαρονέφρι” με σπανάκι σοτέ και ξηρούς καρπούς

Από το Γιάννη Λιάκου

Υλικά :

• 1 ψαρονέφρι μέτριο περίπου 300γρ.
• 100γρ. σπανάκι
• 30γρ. αμύγδαλα
• ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο σε 'μενταγιόν' λεπτά, στρογγυλά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Μόλις αχνίσει το λάδι αλατοπιπερώνουμε και το τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με αρκετό λευκό κρασί , σκεπάζουμε με το φρέσκο σπανάκι και το ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με τους ξηρούς καρπούς, κατά προτίμηση αμύγδαλο καθαρισμένο και προσθέτουμε τον άνηθο.

Μόλις αρχίσει το σπανάκι να μαραίνεται το βγάζουμε και ρίχνουμε το ξύσμα από μισό λεμόνι. Το φαγητό είναι έτοιμο.