Κρέπες με σοκολάτα και κάστανα

Σερβίρουμε με λίγα μαρόν γλασέ σαν γαρνιτούρα και σαντιγί

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Γιια 4-6 άτομα

Για τις κρέπες

2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/3 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
20 κάστανα, καθαρισμένα και βρασμένα
1 κουταλιά της σούπας λικέρ σοκολάτας ή μπράντι ή λικέρ πορτοκάλι
Μαρόν γλασέ για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Για τη σαντιγί

Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Στο δοχείο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και χτυπάμε για 5-6 δευτερόλεπτα σε δυνατή ταχύτητα.

Τοποθετούμε το μείγμα της κρέπας στο ψυγείο για 24 ώρες.

Λίγο πριν φτιάξουμε τις κρέπες, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα και 2 κουταλιές βούτυρο, ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Στο μεταξύ σοτάρουμε τα κάστανα στο υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτοντας και τι λικέρ.
Όταν λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το μείγμα και τα κάστανα και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Για την συναρμολόγηση κρέπας - γέμισης

Φτιάχνουμε τις κρέπες: Σε μια αντικολλητική κρεπιέρα, λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Αδειάζουμε 1/4 φλιτζάνι στην κρεπιέρα και με το ειδικό ξύλινο εργαλείο απλώνουμε την κρέπα από το κέντρο προς τα έξω με κυκλική κίνηση ώστε να πάει παντού στην επιφάνεια το μείγμα ομοιόμορφα.

Μόλις πήξει και πάρει λίγο χρώμα από την κάτω μεριά, την γυρίζουμε με μια σπάτουλα (συνήθως ξύλινη) από την άλλη και ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Βάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Για σερβίρουμε απλώνουμε 2 πλούσιες κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε κρέπα, διπλώνουμε και ξαναδιπλώνουμε ώστε η κρέπα να είναι το 1/4 ενός κύκλου.

Για τη σαντιγί

Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...