Συνταγή για μήλα με επικάλυψη καραμέλας

Φτιάξτε ζουμερά και γλυκά μήλα

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μήλα
8 κόκκινα ή πράσινα μήλα
4 πακέτα (88 γραμμάρια το καθένα πακέτο) καραμέλα λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη
Σταγόνες σοκολάτας, καρύδας, Θρυμματισμένα καρύδια

Εκτέλεση

Λιώστε με καραμέλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί με γυάλινο μπολ που πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα.

Βγάζετε τα κοτσάνια από κάθε μήλο και τα καθαρίζετε με νερό πολύ καλά. Σκουπίζετε τα μήλα και αφαιρείτε τα κοτσάνια.

Τοποθετείτε ένα ξυλάκι σε κάθε μήλο στη θέση που είχε το κοτσάνι και τα βουτάτε στη ζεστή καραμέλα.

Αφήστε να στάξει τη καραμέλα για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κυλήσει προσεκτικά το μήλο σε όποια επικάλυψη θέλετε.

Βάζετε στο ψυγείο για να σκληρύνει η καραμέλα και είναι έτοιμα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr