Με αυτή τη συνταγή θα εντυπωσιάσετε: Ψωμί σοκολάτας με αχλάδια

Απολαυστικό και εύκολο ψωμάκι σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

25 γραμμάρια κακάο
400 γραμμάρια πουρέ από αχλάδια (2 μεγάλα αχλάδια πολτοποιημένα)
450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 πακέτο μαγιά ξερή
25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλία του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας καθαρίζουμε τα 2 αχλάδια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χοντρά κομματάκια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τον πουρέ αχλαδιού, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι. Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.

Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr