Για τους λάτρεις του αμυγδάλου: Νουγκατίνα

Γαρνίρετε με αμύγδαλα και κερασάκια τριγύρω!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 1/4 κούπα αμύγδαλα
8 ασπράδια αβγών
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
6 κουταλιές της σούπας κοφτές, αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κοφτές, κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κούπα γάλα
2 κρόκοι αβγών, ελαφρώς χτυπημένοι
2 κουταλιές της σούπας κοφτές, ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

Για το γαρνίρισμα
2 κούπες κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζετε τα αμύγδαλα με τη φλούδα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή και λεία μαρέγκα και προσθέτετε τη ζάχαρη σταδιακά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.

Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα με μια μαρίζ.

Αλείφετε με βούτυρο 3 ταψάκια διαμέτρου 26 εκ. και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Τα αναποδογυρίζετε και τα χτυπάτε για να πέσει το περιττό αλεύρι. Μοιράζετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει, για περίπου 15 λεπτά. Διαφορετικά, γεμίζετε μία στρογγυλή φόρμα (χωρίς τρύπα στο κέντρο) κι αφού ψηθεί το παντεσπάνι, κόβετε οριζόντια δίσκους με ένα ίσιο μαχαίρι.

Όση ώρα περιμένετε, ετοιμάζετε κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερο κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15 λεπτά περίπου.

Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια αυγού. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2 με 3 λεπτά.

Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε να ενωθούν και τη χρησιμοποιείτε αφού κρυώσει καλά, στο ψυγείο.

Για τη συναρμολόγηση

Έχετε ψήσει τους δίσκους ή έχετε κόψει το παντεσπάνι σε πάτους, αφού ψήθηκε. Έχει κρυώσει τελείως η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζετε σε μια πιατέλα ένα δίσκο νουγκατίνας, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μετά το δεύτερο δίσκο νουγκατίνας, την υπόλοιπη κρέμα, τέλος σκεπάζετε το γλυκό με τον τρίτο δίσκο.

Αν σας βγήκαν λιγότεροι δίσκοι, ξεκινάτε και τελειώνετε με παντεσπάνι.

Για τη γαρνιτούρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε γρήγορα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αν θέλετε, προσθέτετε κατά το χτύπημα άχνη ζάχαρη, ώστε να βγεί γλυκιά.

Γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας νουγκατίνας με τη σαντιγί ή φτιάχνετε ροζέτες, χρησιμοποιώντας σακούλα και κορνέ με δοντάκια.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr