Μπράουνις με καραμέλα

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα brownies

200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι
15 κομματάκια μπάρες μπισκότου με καραμέλα και σοκολάτα σπασμένα σε κομματάκια ή μπάρες twix

Για τη σως καραμέλας

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τα brownies

Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.

Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.

Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο εναλλάξ το μείγμα των μπράουνις με τις μπάρες καραμέλας με σοκολάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (160 βαθμούς για δυνατό φούρνο με αέρα - 180 αντιστάσεις) για 30 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Όταν βγάλουμε απ' το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και γαρνίρουμε με σως καραμέλας.

Για τη σως καραμέλας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr