Ξεροτήγανα με μέλι και κανέλα

Υλικά

1 αυγό
1 κρόκο αυγού
1 λεμόνι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
4 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού περίπου αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη ή μέλι
κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί το αυγό, τον κρόκο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών μαζί με το γιαούρτι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι, αν χρειαστεί, για να γίνει σφιχτή.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος για 30 λεπτά περίπου.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και την κόβουμε σε διάφορα σχήματα, σε λωρίδες που δένουμε σε κόμπους, σε φιογκάκια, σε μικρά τρίγωνα, σε παραλληλόγραμμα.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να σκεπάζει τα κομμάτια ζύμης.

Μόλις ζεσταθεί ξεκινάμε το τηγάνισμα, τηγανίζουμε τα κομμάτια ζύμης τμηματικά.

Τα γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τα αφήνουμε μέσα στο τηγάνι μέχρι να ξανθύνουν.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε από το ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με διπλό χαρτί κουζίνας.

Όταν τηγανιστούν όλα, τα τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με μέλι.
Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να τις πασπαλίσουμε με τριμμένο καρύδι.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr