Πανακότα με βατόμουρα

Από το Γιάννη Λιάκου

Βράζουμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με μία βανίλια μαδαγασκάρης φυσική αφού πρώτα αφαιρέσουμε τους σπόρους της με ένα κοφτερό προσθετούμε τον φλοιό της στο μίγμα και στην συνέχεια βράζουμε μεχρι τους 80ο C.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε δύο φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε. Την σερβίρουμε σε μπολάκια.

Για την σάλτσα βράζουμε 200γρ. βατόμουρα ή φράουλες με 200γρ. ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε τη φωτιά , αφήνουμε να κρυώσει και την ξαναβράζουμε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για δύο φορές. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την σερβίρουμε πάνω στην πανακότα.