Cheesecake με Ελληνικά τυριά, μουστοκούλουρο και γλυκά του κουταλιού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ μουστοκούλουρα
  • 12 τεμ. γλυκό του κουταλιού τοματάκι
  • 12 τεμ γλυκό του κουταλιού ελιά
  • 50 γρ γλυκό κουταλιού σταφύλι

Για την κρεμά τυριού

  • Φύλλα ζελατίνης 8 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 400 ml
  • Ζάχαρη 50 γρ
  • Μυζήθρα κρητική ανάλατη σε μέτρια κομμάτια 100 γρ
  • Φρέσκο ανθότυρο σε μέτρια κομμάτια 130 γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας για περίπου 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό , μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη, χωρίς να πάρει βράση το μείγμα.

Αποσύρουμε από την φωτιά. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια μας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Χτυπάμε στο μπλέντερ την μυζήθρα και το ανθότυρο, μέχρι να πολτοποιηθούν ,και, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε από το άνοιγμα του μπλέντερ, σταδιακά, το καυτό μείγμα της κατσαρόλας. Χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από ψιλό μεταλλικό σουρωτήρι , για να γίνει λείο και φίνο. 

Για την πούδρα μπισκότου, πολτοποιούμε σε ένα μπλεντεράκι μπισκότα κανέλας.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι σεφ στο Olive Garden Titania

 

Σερβίρουμε κατά σειρά την κρέμα τυριών, πασπαλίζουμε με πούδρα μπισκότων και τελειώνουμε προσθέτοντας τα γλυκά του κουταλιού.