Πώς να φτιάξεις αυθεντικό, ιταλικό παγωτό στο σπίτι

Η Εύη Παπαδοπούλου, από την ιταλική gelateria Le Greche, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού, ιταλικού gelato; Σίγουρα όχι εμείς και σίγουρα όχι τώρα που ο καιρός ανοίγει και ένα παγωτό μοιάζει πάντα ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό, λαχταριστό και ταυτόχρονα δροσιστικό break.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο, ωστόσο, που κάνει το συγκεκριμένο παγωτό τόσο ιδιαίτερο και περιζήτητο στο κοινό; Ποια είναι τα μυστικά παρασκευής του που ευθύνονται για την ιδιαίτερη γεύση του; Αλήθεια, μπορούμε να φτιάξουμε αυθεντικό, ιταλικό gelato στο σπίτι;

Η expert στο είδος Εύη Παπαδοπούλου, εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια της ιταλικής gelateria Le Greche –με σπουδές στην τέχνη του αυθεντικού ιταλικού gelato, μαθητεύοντας δίπλα στους κορυφαίους μαέστρους του είδους όπως ο δάσκαλός της και σπουδαιότερος Ιταλός ζαχαροπλάστης Iginio Massari καθώς και ο πολύ σημαντικός Francesco Palmieri, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Γαστρονομίας των Βρυξελλών για το gelato και το παγωμένο γλυκό– μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της επιτυχίας της δίνοντάς μας χρήσιμα και έξυπνα tips για να κάνουμε την πρώτη μας προσπάθεια παρασκευής αυθεντικού, ιταλικού gelato στο χώρο μας.

Όπως μας αποκαλύπτει η ίδια "το ιταλικό gelato είναι η πιο εκλεπτυσμένη και απολαυστική εκδοχή του γλυκού που ονομάζουμε παγωτό. Είναι ένα παγωτό που τρώγεται όλο τον χρόνο, είναι μαλακό και εύπλαστο, καθόλου παγωμένο, πολύ γευστικό, βελούδινο και ελαφρύ. Αυτό το τελευταίο είναι το μεγάλο ατού του αυθεντικού ιταλικού gelato".

Σε όλο αυτό, μάλιστα, προσθέστε και την τεράστια μαεστρία των Ιταλών gelatieri, των πρωτοπόρων που είναι σε θέση να δημιουργήσουν αναρίθμητες διαφορετικές γεύσεις, αντλώντας από την ζαχαροπλαστική φαντασία, καθώς και τις πρώτες ύλες κάθε τόπου και θα καταλάβετε γιατί η απήχησή του κόσμου απέναντι στο ιταλικό gelato είναι τόσο μεγάλη.

Όσο για το μυστικό που το κατατάσσει στα πιο γευστικά, διαφορετικά και υπέροχα παγωτά στον κόσμο; Δεν πρόκειται για συγκεκριμένα συστατικά που περιέχει, αλλά για συστατικά που δεν περιέχει.

"Έτσι, το αληθινό gelato δεν έχει συνθετικά αρώματα και χρώματα, δεν περιέχει μαργαρίνες και φοινικέλαια, δεν περιέχει συνθετικούς γαλακτoματοποιητές και συντηρητικά".

Μάθετε πώς θα παρασκευάσετε στο σπίτι αυθεντικό, ιταλικό gelato στο www.greekguide.com