Νηστίσιμα λαδοκούλουρα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

 

Υλικά

500 ml καλαμποκέλαιο

400 γρ. ζάχαρη

250 ml χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι

1 κ. γ. κανέλα

30 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κιλό αλεύρι μαλακό (περίπου)

250 γρ. βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. σουσάμι 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και τη κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  • Σε άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το φυτικό βούτυρο.

  • Ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη ενώνοντας τα δύο μείγματα.

  • Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περίπου.