Φλογέρες με ζύμη κουρού και πραλίνα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

 

 

Υλικά

 

2 φύλλα κουρού

400 γρ. πραλίνα φουντουκιού

30 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. τριμμένο μπισκότο πτι-μπέρ

50 γρ. σουσάμι

1 ασπράδι αυγού

 

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κάθε φύλλο κουρού σε 4 ίσες λωρίδες και τη κάθε λωρίδα σε δύο κομμάτια.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη πραλίνα, τη κρέμα γάλακτος, τα 5/6 του μπισκότου.

  3. Γεμίζουμε με το μείγμα τη μέση κάθε κομμάτι από τη ζύμη κουρού κατά μήκος. Τυλίγουμε κυλινδρικά.

  4. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, αλείφουμε με το ασπράδι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπισκότο και το σουσάμι.

  5. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄.