Φωλίτσες με πουρέ και κοτόπουλο

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 45-60 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

1 κοτόπουλο 1400-1600 γραμμάρια, κομμένο σε μερίδες
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χονδροκομμένες
1 κουτάλι της σούπας πελτέ
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ :
 
1 κιλό πατάτες καλά βρασμένες
3/4 από 1 ποτήρι του νερού γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Τριμμένο τυρί γύρω στα 300 γραμμάρια
Πιπέρι άσπρο και πολύ λίγο αλάτι
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζω το λάδι, με τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά. 
Σβήνω με το κονιάκ.
Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, τα καρότα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
Αφήνω το φαγητό στη φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να δέσει καλά η σάλτσα του. 
 
Χωριστά ετοιμάζω τον πουρέ. Σουρώνω τις πατάτες και, όπως είναι ζεστές, τις κάνω πουρέ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, το γάλα, το βούτυρο και μισό από το τριμμένο τυρί. 
 
Ανακατεύω όλα τα υλικά του πουρέ. 
 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ατομικά πυρίμαχα μπολ βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας πουρέ και 1 κομμάτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο με λίγη σάλτσα. 
 
Βάζω λίγο τριμμένο τυρί από ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά.