Γλυκό με το τσουρέκι που μας περίσσεψε

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

Τσουρέκι 350 γρ
Μαρμελάδα 4 κουταλιες της σούπας
αυγά 4
Γάλα 500 ml
βανίλια για άρωμα
1 κ σ μαυρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚c.

Βουτυρώνουμε ενα σκευος που να μπαίνει στον φούρνο.
Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φετες.
Λιώνουμε την μαρμελαδα σε ενα κατσαρολάκι.
Βάζουμε το μισό τσουρεκι στο βουτυρωμένο σκευος και ρίχνουμε απο πάνω την μαρμελάδα. Σκεπαζουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Σε ενα μπολ χτυπαμε τα αυγά με την βανιλια και το γάλα. Ριχνουμε το μείγμα πάνω στο σκευος να παει παντού και πιέζουμε το τσουρέκι απο πάνω για να ισιώσει και να απορροφήσει καλύτερα το υγρό μείγμα.

Ψηνουμε για 30-35 λεπτα. Πρεπει το πάνω μερος να χρυσαφίσει.

Σερβίρουμε ζεστό η χλιαρό.