Μαρμελάδα φράουλα με αρμπαρόριζα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος παρασκευής: 15΄

 

Υλικά  

1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες

600 γρ. ζάχαρη

Χυμό από ένα λεμόνι

Λίγη αρμπαρόριζα 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φράουλες και τις λιώνουμε λίγο με το χέρι.

  2. Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει (να γίνει παχύρρευστη).

  3. Πέντε λεπτά πριν δέσει προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, την οποία αφαιρούμε πριν αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.