Φρικασέ με ψητό αρνάκι που μας περίσσεψε

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος παρασκευής: 10΄

 

Υλικά

750 γρ. ψητό αρνάκι

1 κιλό σταμναγκάθι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Άνηθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί λευκό

Αλάτι πιπέρι

Χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το σταμναγκάθι και το σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το ζωμό τους.

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το αρνάκι. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Προσθέτουμε το σταμναγκάθι, το ζωμό του, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄ακόμα.

  • Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο. Διαφορετικά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και σερβίρουμε.