Σπιτικά πολύσπορα κριτσίνια

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός των σπόρων. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
Τρεις κούπες σπόρους
Μία κούπα σπορέλαιο
Μία κούπα κρασί λευκό

Μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός των σπόρων. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.

Ρίχνουμε σιγά σιγά στη ζύμη μας ένα ποτήρι αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε δύο κούπες σπόρους και ζυμώνουμε απαλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε μακριά και λεπτά μπαστούνια, τα βρέχουμε και τα περνάμε από τους υπόλοιπους σπόρους.

Βάζουμε τα μπαστούνια σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr