Μπακαλιάρος με φασόλια: Συνδυάζει όσπρια και ψάρι

Από βραδύς έχουμε βάλει σε νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε στο νερό

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 2- 4 άτομα

800 γραμμάρια φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρο
1 πιπεριά πράσινη, κόκκινη, κίτρινη
1 ½ κούπα φασόλια λευκά
6-10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια λάδι ελιάς
3 κουταλιές ρίγανη, τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Από βραδύς έχουμε βάλει σε νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε στο νερό.

Την επομένη σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια ίσα ίσα να μαλακώσουν για 35 λεπτά.

Καθαρίζουμε τον βακαλάο, τον πλένουμε με άφθονο νερό και τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, στρώνουμε τα φασόλια, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του βακαλάου σε ένα ταψί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 15 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr