Ζύμη για πίτσα διαίτης

Βάζουμε 350 ml χλιαρό νερό σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα

Απαιτούμενος χρόνος: 95 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 4 - Δύσκολη

Υλικά

500 γραμμάρια αλέυρι σταρένιο για ψωμί
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ( κατά προτίμηση ρίγανη,βασιλικό και θυμάρι)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε 350 ml χλιαρό νερό σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια.

Στη συνέχεια σταδιακά και λίγο-λίγο ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλέυρι,προσθέτοντας 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε το αλέυρι με ένα κουτάλι.

Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει και να γίνεται συμπαγής από το αλεύρι,την παίρνουμε και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη εκεί.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας.

Μόλις γίνει ελαστική,αλέιφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα σε αυτό.

Σκεπάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και φτιάχνουμε 2 πίτσες.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με ταχ έρια μας πιεζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη.

Η ζύμη για την πίτσα μας είναι έτοιμη.

Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί 3 ημέρες.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...