Πολύ νόστιμα και ελαφρά: Κεφτεδάκια φούρνου

Λαχταριστοί και υγιεινοί κεφτέδες στο φούρνο για όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια κιμά
2 αυγά
1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
½ φραντόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι του λικέρ ούζο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.

Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβουμε και χύνουμε το νερό.

Στο ίδιο μπολ, βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε καλά με την ψίχα του ψωμιού Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.

Ρίχνουμε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.

Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μια ώρα.

Όταν το βγάλουμε μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τους στο μισό χρόνο του ψησίματος.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr