Γευστικές διαδρομές στην Ιταλική Κουζίνα φτιάχνοντας σάλτσα Αραμπιάτα

Η σάλτσα Αρραμπιάτα ή sugo all'arrabbiata στα Ιταλικά, είναι καυτερή σάλτσα για ζυμαρικά φτιαγμένη από σκόρδο, ντομάτες και πιπεριά, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
Μία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
Μία κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Τρεις σκελίδες σκόρδο
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Μία κουταλιά της σούπας κάπαρη
Μισό κουταλάκι βασιλικός ξηρός
Ένα κουταλάκι πιπέρι καυτερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δύο κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρευστη.

Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr