Ιταλική συνταγή για αυθεντικά νιόκι πατάτας

Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

1 κιλο πατάτες
300 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο, κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνιά. Κόβουμε μικρά κομμάτια από τα μπαστούνια τα οποία βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.

Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr